keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Voi pientä!

Heräsin tänä aamuna kello 05.00. Emmin kanssa tallusteltiin makuuhuoneesta ulos ja aloin vaihtamaan ulkovaatteita päälle, että lähdetään Emmin kanssa käymään aamupisulla. Katsoin Emmiä ja se näytti jotenkin kummalliselta. Taisin sille ihan ääneen sanoa, että oletpa sinä väsyneen näköinen!

Kävimme ulkona pikaisesti ja menimme takaisin sisälle. Emmi näytti jotenkin liian omituiselta. Aloin tutkia sen silmiä, kuonoa ja kasvoja tarkemmin ja silloin tajusin, että apua, tämä koirahan on ihan turvoksissa!

Emmin silmän ympärykset punoittivat ja olivat turvonneet, myös kuono oli turvonnut. Kirsun yläpuolella oli turvonneita "pahkuroita". Kirsun alapuolella oleva iho punoitti myös!


Aloin siinä sitten miettimään, että mihin Emmi voi reagoida tällä tavalla?! Mielestäni tämä oli ja on selvä allergiaoire. Tietysti heti mietin, että mitä Emmi on syönyt. Ainoa, minkä keksin tälle turpoamiselle syyksi oli se, että ostin eilen Emmille uuden dentastixs pussin ja annoin sille yhden dentastixsin! Emmi on kyllä aiemminkin syönyt näitä kyseisiä luita, mutta tämä oli ihan uusi pussi ja on mahdollista, että siinä erässä olisi jokin valmistusvirhe. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun koiran ruoissa on valmistusvirheitä ja niistä kärsitään!

Toinen vaihtoehto mielestäni tälle turpoamiselle on se, että Emmi olisi mahdollisesti ulkona syönyt jotakin sille sopimatonta. Kävimme nimittäin eilen keskustassa kävelemässä ja Emmi on lenkeillä aina sellainen, että se juoksee suu auki lumikinoksiin ja syö sitä lunta. Ja kaikkea, joka erottuu lumesta, pitää käydä maistamassa!

No, minulla alkoi aamulla kello 07.00 työt, joten jouduin jättämään Emmin kotiin. Onneksi poikaystäväni oli tullut edellisenä päivänä minun luokseni, eikä hänellä ollut tänään mitään erikoista tekemistä, joten Emmin ei tarvinut olla yksin. Ja itse ei tarvinut olla ihan hirveässä paniikissa töissä, että onko koko koira enää hengissä, kun pääsen takaisin kotiin.

Tämä turvotus oli vielä pientä, mitä se oli tästä parin tunnin kuluttua!

Poikaystäväni kanssa sitten tekstailtiin Emmin voinnista. Pian alkoikin tulla viestejä tähän tyyliin: "Emmiä masentaa :(" "Emmillä kutittaa vissiin aika paljon silmiä ja tuota kuonoa ko se on koko ajan raapimassa :/". Näiden viestin jälkeen soitin eläinlääkärille ja sieltä pyydettiin käymään. Myös sieltä sanottiin, että kuulostaa kyllä allergiaoireilta!

Sanoin työkaverilleni, että joudun lähtemään eläinlääkäriin ja onneksi pääsin lähtemään! Työvaatteet päällä sitten hyppäsin autoon, kun poikaystäväni tuli apaattisen Emmin kanssa hakemaan minua työpaikaltani. Ja kuinka paljon turvotus oli pahentunut! Silmät olivat turvonneet niin, että ne eivät olleet enää kokonaan auki, kuitenkin Emmi näki oikein hyvin, mutta silti olivat turvonneet. Ja kuono oli turvonnut joka suuntaan!

Mentiin sitten eläinlääkärin luo ja siinä hän tutki koiraa. Kerroin hänelle omat epäilykseni, että mistä oireet voisivat johtua. Hän kertoi myös, että koira on voinut hengittää jotakin, joka on aiheuttanut tälläisen reaktion, mutta tässä tapauksessa en usko sen johtuvan siitä, koska emme ole olleet missään kummoisemmassa paikassa Emmin kanssa. Eläinlääkäri sanoi myös, että tälläiset oireet voivat johtua myös, jos koiralla on ripulia. Emmillä oli eilen aamulla hieman ripulilla, mutta sen jälkeen on ollut ihan normaalia ulostetta! Eli en usko sen siitäkään johtuvan!

Eläinlääkäri kuunteli Emmin hengityksen ja hyvin se pystyi hengittämään ja sydänkin löi rauhallisesti. Hän mittasi myös Emmin ruumiinlämmön joka oli 39,5 eli ei kovin paljon normaalia korkeampi. Eläinlääkäri laittoi Emmille kortisonipiikin ja antoi meille lapun, jossa luki, mitä lääkkeitä voimme apteekista käydä ostamassa.

Eläinlääkäriltä lähdettyämme vein Emmin ja poikaystäväni takaisin minun luo ja lähdin itse töihin. Heti tekstailin poikaystäväni kanssa Emmin voinnista ja hän sanoi, että Emmi oli heti paljon pirteämpi. Se olisi vain halunnut leikkiä ja oli syönyt ruokansakin pois. :)

Pääsin kolmelta töistä ja tulin kotiin kaupan kautta. Kotona minua odotti jo lähes normaali Emmi! :) Hieman huomasin vielä ylähuulen reunoissa turvotusta, mutta ei sitä kyllä olisi kukaan sellainen huomannut, joka ei olisi osannut sellaista katsoa!

Emmi on käyttäytynyt koko loppupäivän normaalisti eikä turvotusta enää ole! Ollaan leikitty ihan extra paljon ja nyt Emmi nukkuu tässä samalla sohvalla, jossa itse kirjoittelen tätä tekstiä. Tältä erää loppu hyvin, kaikki hyvin. :)

Pientä punoitusta vielä, mutta turvotusta ei enää nimeksikään!

Silmissä ei ollut enää jälkeäkään oireista!

Ajattelin kuitenkin hakea niitä eläinlääkärin suosittelemia lääkkeitä ihan varmuuden vuoksi, jos Emmillä joskus sattuu tulemaan näitä turvotusoireita, niin on sitten antaa ensiapua oireisiin! Mutta toivotaan, että niitä lääkkeitä ei tarvitse käyttää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti