Esittely

 

Ensimmäinen koirani oli coton de tulear narttu Cotton Cloud's Tutti Frutti eli Iina.
Iina hankittiin minulle, kun olin 7.luokalla eli vuonna 2006. Muutin vuonna 2010 omaan asuntoon ja Iina jäi tuolloin vanhempieni luokse, olihan siitä sitten kuitenkin tullut "äitin tyttö".

Vuoden 2011 alussa aloin haaveilla taas omasta koirasta, joka tulisi luokseni asumaan ja joka olisi täysin minun koirani. Aluksi meinasin hankkia toisen cotonin, sitten halusinkin cockerspanielin ja sitten se iski kuin salama kirkkaalta taivaalta; shetlanninlammaskoira! Sheltti tuli mieleeni jostakin teiltä tietämättömiltä, mutta silti ihastuin ajatukseen, että jaloissani pyörisi shelttinarttu.

Kyselin todella monesta kennelistä pentujen perään ja osassa näyttikin hyvältä. Loppujen lopuksi kaikista mahdollisista kenneleistä ei annetukaan pentua juuri minulle ja olin jo luopumassa toivosta.
Olin  alkusyksystä veljeni luona Etelä-Suomessa käymässä  ja samalla kävin eräässä kennelissä tutustumassa. Kun sieltäkään ei pentua tullut, aloin netistä etsimään uusia kenneleitä, joihin voisin ottaa yhteyttä. Silloin löysin kennel Mellway'sin kotisivut, jossa oli ilmoitus vapaasta, luovutusikäisestä narttupennusta, josta tulisi "koiran kokoinen koira". Soitin välittömästi kasvattajalle ja sovittiin, että tulisin käymään hänen luona, kunhan pääsisin takaisin kotiin. Niin siinä sitten kävi, että neljän päivän kuluttua soitosta, ajelin Torniosta Kajaaniin katsomaan pentua ja muutaman tunnin kuluttua lähdin Kajaanista takaisin Tornioon pienen Emmi-vauvan kanssa.

Unelmani oli viimein täyttynyt!