maanantai 30. tammikuuta 2012

Vapaapäivät

Minulla on ollut pitkästä aikaa kaksi peräkkäistä vapaapäivää, ihanaa! Ajattelin heti, että lähden Emmin kanssa käymään jossakin pitkällä lenkillä, jossa Emmi saisi juosta vapaana. Pyysin Jennan ja Naavankin mukaan. Keksimme sitten, että lähdetään käymään vanhempieni mökillä ja käydään siellä kävelemässä sitten. Ajeltiin mökille ja koirat meni ihan sekaisin (varsinkin Emmi, kun se tiesi mihin se oli päässyt) eikä niitä meinannut saada kävelylle mukaan ollenkaan, kun ne meni pitkin mökin lumikinoksia!


Naavan häntä :D
"PAKOON!"Ollaan Jennan kanssa varmaan huonoimmat lenkkeilijät ikinä! :D Tarkoituksenamme oli käydä oikeasti pidemmälläkin lenkillä, mutta loppujen lopuksi käveltiin vain mökkitien päästä päähän (ei tämä tie ole läheskään kilometrinkään pituinen!). :D Meitä paleli ihan hulluna, vaikka ulkona ei ollut kuin jotain -16*C pakkasta, mutta se kylmyys meni niin luihin ja ytimiin!

Naava vaanii Emmiä.
"Hahaa, sainpas sinut!"


"Wait for us!"
Lenkin ja lumikinoksissa möyrimisen jälkeen!
Kun tulimme takaisin kävelyltämme, menimme Jennan kanssa mökkiin lämmittelemään ja koirat telmusivat pihalla. Olisimmekohan olleet noin tunnin mökkireissulla, kunnes lähdimme takaisin kotiin. Koirat olivat ihan rättipoikki autossa, jopa Naava nukkui takapenkillä!

Kotona Emmi sitten nukkui pari tuntia, kunnes Iina tuli meille yökylään! Emmi piristyi silmän räpäyksessä Iinan nähdessään, eikä tainnutkaan rauhoittua kuin vasta puolilta öin.

Tänään aamulla kello 9 heräsin sitten siihen, kun Emmi tuli kisuamaan Iinan kanssa, joka siis nukkui vieressäni. Pienen aamupainin jälkeen koiratkin laittoivat vielä nukkumaan ja parin tunnin päästä herättiin taas siihen painimiseen ja sitten noustiinkin ylös.

Iltapäivällä äitini tuli hakemaan Iinaa ja Emmi olisi niin kovasti halunnut lähteä heidän mukaan!

Tänään Emmi on suurimmaksi osaksi vain nukkunut. Nyt iltasella harjasin ja siistin Emmin turkkia. Pariin viikkoon turkkia ei oltu taaskaan harjattu ja korvien taakse oli tullut takku. Korvien taustat ovat ainoa paikka, missä Emmilä on pehmeää karvaa ja sinne on nyt alkanut tulla takkuja. Muualle ei ole tullut vielä yhtään takkuja johtuen varmaankin turkin "karkeudesta".

Eilen muuten laskeskelin Emmin hampaita, kasvattajan pyynnöstä/vinkistä. Hammaskarttana toimi tämä netistä löydetty kuva:Selvisi, että Emmiltä puuttuvat P1:set ylhäältä. Ne ovat ne yleisimmät pois jäävät hampaat. Takahampaita en oikein kunnolla nähnyt, mutta tällä hetkellä alhaalta puuttuvat mahdollisesti M3. Näistä en kyllä todellakaan ole täysin varma, saattavat ne siellä ollakin. :D

Nämä molaari-hampaat ovat kyllä niitä hampaita, jotka puhkeavat viimeisimpänä, joten saattavathan nämä M3 sinne vielä tupsahtaakin, toivotaan ainakin. :)


Ja sitten viimeisimpään asiaan. Olen jo pidemmän aikaa miettinyt, että voisin vaihtaa Emmin ruokaa. Tähän asti se on siis syönyt Royal Canin Mini Junior -penturuokaa. Se on todella kallista ruokaa, mutta ei kuitenkaan mitenkään erityisen laadukasta. Tai siis on laadukasta, mutta ylihinnoiteltua. Jenna sitten mainitsi minulle eräs päivä ANF-ruoasta johon Naava on siirtynyt. Kerran Jennan luona Emmi sai hieman syödäkin tätä ANF ruokaa ja hyvin upposi. Olen sitten tästä ruoasta netistä lukenut ja hyvältä vaikuttaa ja hyviä "arvosteluja" se on saanut myös keskustelupalstoilla. Tänään lähdin sitten ostamaan Emmille ANFia. Olisin ostanut Emmille vielä penturuokaa, mutta sitä ei valitettavasti enää ollut ja menee luultavasti joku kuukausi ennenkuin sitä tulee, joten ostin sitten sille aikuisten ruokaa. Tälläinen pussi sieltä tarttui mukaan:

Chicken Meal & Rice Formula ADULT
Ostin 7,5kg pussin, joka maksoi 26€ (Royal Canin penturuoka 8kg pussi 49€). Hyvin on nyt ainakin namupaloina toiminut tämän päivän. Jos tämä ruoka ei kuitenkaan sovi Emmille, niin sitten Naava saa loput ruoat. :D


Syötän tätä ruokaa nyt ainakin 1-vuotiaaksi asti (siis jos sopii Emmille) ja sitten saatetaan vaihtaa Jahti&Vahtiin, josta olen myös lukenut paljon hyvää!

Mut nyt pitää herättää tuo koira kauneusunilta ja lähteä käyttämään sitä ulkona ennenkuin minä lähden nukkumaan!

1 kommentti:

  1. Pitääpä kattoa sinne Emmin suuhun jos joskus tässä nähhään. Molarit on ne takimmaiset poskihampaat ja varsinkin ne ihan viimeiset siellä on monesti niin 'kiinni' edellisissä molareissa että helposti laskee väärin eli puuttuviksi. P1 hampaat voivat puhjeta nekin myöhemmin..eli odottele rauhassa sinne 10kk asti.
    ANF on hyvä ruoka ja varmasti satakertaa parempi kuin mainitsemasi Jahti& vahti jota itsekin syötän noille vanhemmille koirille. Älä missään nimessä vaihda ANF:ltä pois jos ruoka passaa Emmille. Ruoka on lisäksi edullinen moneen 'merkkiruokaan' verrattuna.
    Ja ihan huoletta voit jo vaihtaa aikuisen muonalle (adult) koska Emmin kiihkein kasvukausi alkaa olla ohitse.

    VastaaPoista