torstai 10. marraskuuta 2011

Viikonlopputouhuja ja koirakoulua

Viime viikonloppuna vanhempieni luokse saapui autolastillinen vieraita; veljeni, hänen vaimo, Sampo-poika ja Kaapo-coton! Itselläni oli perjantaina iltavuoro, joten en kerinnyt muutakuin pikaisesti näkemään vieraita vuoroni päätyttyä, kun hain Emmin kotiin. Äitini oli siis hakenut Emmin meiltä heidän luo, jotta sen ei tarvitsisi olla koko päivää yksin kotona.

Harmittaa itsellä tosi paljon, kun en ollut näkemässä Emmin ensireaktiota Kaapon ja Sampon kanssa. Sampo siis on hieman yli vuoden ikäinen pikkupoika eikä Emmi ole koskaan ollut tekemisissä niin pienen lapsen kanssa. Aluksi Emmi oli hieman ihmetellyt Sampoa, mutta tutustumisen jälkeen Emmi ja Sampo olivat yhdessä vetäneet Iinan makkarapötkölelua. Kaapo taas ei niinkään ollut innostunut Emmistä. Se oli vain murissut ja isotellut Emmille. Kaapo oli myös suojellut Sampoa, kun Emmi leikki sen kanssa. Kaapo raukka ihan paniikissa, kun Emmi oli antanu Sampolle pusuja!

Lauantaina minäkin sitten menin vanhempieni luo, jotta saisin viettää aikaa vieraiden kanssa. Kaapo ei edelleenkään tykännyt Emmistä vaan ärisi sille vähän väliä, tosin Emmin menoa se ei paljon hidastanut. Katsoi vain Kaapoa tyhmänä takaisin "Mitä sä siinä möykkäät?" ja jatkoi touhujaan!

Ja Kaapo hymyilee!
Mutta Emmi ja Sampo olivat kyllä kuin parhaat kaverukset. Oli niin hellyyttävän näköistä, kun Emmi, joka on sen verran korkea, että ylsi nuolemaan Sampon naamaa, pusutteli Sampoa ja poika vain nauroi! Ei Iina tai Kaapo koskaan pusuttele ja sitten kun tuollainen höpsö koira pusuttelee koko ajan, niin olihan se hauskaa!


Äitini sanoi, että perjantaina Emmi ei ollut osannut varoa Sampoa yhtään. Sampo oli tyyliin vain kävellyt Emmin päältä ja koira oli jäänyt aina alle. Lauantaina Emmi kuitenkin osasi hyppiä alta pois ennen kuin Sampo tallusteli päältä! Ehkä tuo Emmi nyt alkais varomaan meitä aikuisiakin. :D

"Mitäs täältä löytyy?!"
Välillä leikittiin autoilla!

Emmi oli lauantai-sunnuntai yönkin vanhempieni luona ja hyvin siellä kai on mennyt, kun ei ole mitään erikoista kerrottu. :D Vietimme sitten sunnuntaipäivänkin Sampon kanssa leikkien. Tai no Emmi leikki kyllä Iinan kanssa. :P Kun pääsimme sunnuntai-iltana kotiin, niin Emmi olikin ihan väsynyt!

Emmin ja Iinan painileikit

Maanantaina meillä olikin koirakoulua. Kävimme tunnilla läpi sellaisia asioita, mitä me oppilaat halusimme koirallemme opettaa ja kyselimme taas asioita. Itse halusin vinkkejä siitä paikka-käskyn opettamisesta. En ole ennen joutunut koiralle paikka-käskyä opettamaan, koska kun Iina oli pieni, se osasi olla paikallansa ja sitten sille vain yhdisti sanan siihen ja oppiminen tapahtui kuin itsestään.

Emmin kanssa näin ei kuitenkaan ole! Se ei meinaa pysyä paikallaan sitten millään, varsinkaan jos minulla on jotain herkkuja kädesssä. Nyt olemme kuitenkin harjoitelleet saamiemme vinkkien avulla paikallaan olemista. Eli sillätavalla,että pyydän Emmiä menemään maahan makaamaan, sitten kun se makaa, otan askeleen tai kaksi Emmistä poispäin, odotan muutaman sekunnin, palaan takaisin Emmin luo ja palkkaan herkuilla ja kehuilla. Hyvin on lähtenyt harjoitukset käyntiin, pitkään Emmi ei malta karkkeja odotella, mutta tämäkin on jo edistystä, että se edes hetken malttaa pötkötellä. :P

Kysyin myös neuvoa autojen perään säntäilyyn. Miksi se tekee niin ja mitä minun tulisi tehdä siinä tilanteessa, kun Emmi syöksyy auton perään. Pentukurssin ohjaajat arvelivat syyksi Emmin mahtavaa saalistusviettiä. Se voi hyvinkin olla mahdollista, koska Emmillä oikeasti on todella kova saalistusvietti. Tähän asti olen aina tehnyt niin, että kun Emmi on syöksynyt auton perään niin olen nykäissyt hihnasta ja kieltänyt tiukasti. Tätä myös ohjaajat suosittelivat. Mutta täytyy olla tarkkana, että kiellot tekee vasta sitten, kun se lähtee syöksymään auton perään! Ehkä Emmi sitten jossakin välissä tajuaa, että syöksyily on kiellettyä. :P

Kävimme läpi muitakin asioita, ja saamme kaikista läpi käydyistä asioista viimeisellä kerralla lappuja, joissa on ohjeita koiran kouluttamiseen yms. Ensi kerralla on siis tämä viimeinen kerta. Silloin kertaamme kaikkia käytyjä asioita. :)

Ja voi että!!! Eilen, kun minulla oli iltavuoro, nukuin hieman pidempään. Emmi tekee yleensä niin, että se tulee aamulla sänkyyn nukkumaan. Noh, se tuli eilenkin aamulla. Itse jatkoin unia yhteentoista saakka ja kun heräsin, meni koko aamu pilalle! Emmi oli syönyt 2 reikää seinään!! AARGH!! Kiva kun on tapettiseinä tuolla sängynkohdalla niin ei voi maalatakkaan niitä reikiä piiloon. Noh, ehkä sitä keksii jotakin, millä niitä saisi piilotettua että ei tarvis tapetointihommiin alkaa. Vuokranantaja varmaan tykkää näistä rei'istä! :s

Tänään meillä onkin Emmin kanssa vapaapäivä ja ajattelin, että kuluttaisimme sitä siivoten. On nimittäin hieman villakoiria ilmestynyt sängyn alle.. ja vähän hyllyihinkin ja nurkkiin ja... :D Joten ei muutakuin luutu kauniiseen käteen ja siivoamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti