tiistai 1. marraskuuta 2011

Koulua koulua

Eilen siis oli pentukurssimme kolmas tunti. Aiheena oli hihnakäyttäytyminen. Eipä sitä oikein muuten katsottu kuin, että miten koira käyttäytyy, kun kävellään toisen koiran ohi ja kun takana ja edessäkin menee koira. Sitten vain kyseltiin kysymyksiä ja palelluttiin.

Harmitti itselläni tosi paljon, ettei sen kummemmin käyty hihnakäyttäytymistä konkreettisesti läpi. Emmistä kun on tullut aika kova vetämään hihnassa ja jos toinen koira tulee vastaan, niin ihan varmasti haukutaan ainaki pari kertaa ja aletaan kiskoa koiraa kohti ja mennään ihan sekaisin. Muutenkin se vetää aika paljon! Kaikista pahin on kuitenkin se, että jos auto menee ohi, niin sännätään hirveää vauhtia sen perään. Menettää vielä henkensä hullun pakkomielteensä vuoksi!

Käytiin myös tunnin alussa läpi erilaisia pantoja, hihnoja ja valjaita, joita ohjaajat olivat tuoneet. Tuon Emmin vetämisen suhteen voisin hankkia sille ketjupannan ja katsoa josko sillä saisi helposti opetettua sitä olemaan vetämättä.

Ensi kerralla teemme koirien kanssa meidän "oppilaiden" toivomia juttuja. Minä haluan opastusta paikka-käskyn opettamisessa sekä aion kysyä, miten Emmin autohulluudesta pääsisi eroon!

Mutta sitten muita juttuja...

Emmi oli viime viikonlopun vanhempieni luona mökillä, kun itse olin reissussa. Siellä Emmi ja Iina viettivät huoletonta koiranelämää vapaana juosten eikä tarvinut kyhjöttää sisätiloissa. Emmi vaan oli löytänyt Iinan cesarpurkkeja laukusta ja syönyt niitä niin sisältöineen kuin purkkeineenkin. Eilen se sitten matkapahoinvoinnin vuoksi oksensi ja oksennuksessa näkyikyn cesarpurkin palasia. Toivottavasti ne eivät ole mitenkään raapinut sisuskaluja! Ei sillä ainakaan mitään oireita ole ollut.

Muuten Emmi voi kyllä tosi hyvin ja kasvaa ihan hurjaa vauhtia! Hampaatkin ovat ihan hyvin vaihtuneet, tai no kaikki etuhampaat vain mutta onhan tässä vielä aikaa. :) Ensi viikonloppuna veljeni perheineen tulee Etelä-Suomesta vierailulle ja siihenkin perheeseen kuuluu koira, coton de tulear Kaapo. Saas nähdä miten Emmi ja Kaapo tulevat toimeen. ;)

4 kommenttia:

 1. Testing...

  VastaaPoista
 2. Heh, piti testata ensin...
  Älä vielä osta kiristyskaulainta. Hieman ikää lisää vasta sitten. Se ei ole pennun koulutusväline.
  Pitkäjänteisesti reenaa noita ohitustilanteita ja autojen jahtaamista ja syöksymisiä. Koira sivulle perusasentoon ja vasta rauhoittumisen jälkeen liikkeelle. Riekkumisesta kiellät ja taas kontaktiin ja sivulle. Kaikkia koiria ei ole tarvis tervehtiä vaan ohitatte ne kauempaa jos on tilaa. Reagoi ennen kuin koira reagoi, nyppäsy hihnasta tai murahdus jos meinaa rynniä auton tai koiran perään.Ennakointi on avainsana. Ja kiitosta hillitysti kun menee hyvin. Hillitysti siksi että ei saa liikaa kiihdyttää koiraa tilanteessa jossa siltä vaaditaan rauhallista suhtautumista.
  Koiran ja erityisesti pennun tapakasvatus ja jatkossa koulutus eri lajeihin (toko, agi jne) on pitkä tie - mutta palkitseva! Tsemppiä!
  -Minna
  http://personal.inet.fi/koti/arctic.briards/

  VastaaPoista
 3. Ei Emmi kyllä minun kans lenkkeilessään rynninny autojen perään...Iinan kans nuuskuttelivat vieraita hajuja heinikossa...Iskäki oli niin innoissaan ko käytti Emmiä lenkillä kun Emmi vetää edessäpäin ja rynnii innolla eteen päin, ei niin kuin Iina että nuuskuttellee kaikki maholliset hajut ja saat kiskoa sitä perässä että matka edes vähän edistys, mutta olisko syynä se että Iinalla on fleksi ja Emmillä ei...

  VastaaPoista
 4. Minna:
  Minkä ikäisenä sitä ketjukaulainta vois alkaa käyttään? Siis jos tuo hihnassa vetäminen ei lopu. Pentukurssilla sanottiin, että vähintään 4kk pitää olla, mutta kyllä se minustakin on aika nuori ketjuun.

  Äiti:
  Ei Emmi jalkakäytävillä välitä mitään autoista, mutta jos kävellään autotien reunassa niin silloin syöksyillään ja koetellaan minun hermoja. Ihmiset varmaan kattoo että mitä tuo rääkkää tuota koiraa ku aina joutuu nykäseen ja kieltään.
  Ja Emmin kans on kyllä mukava sinänsä käydä lenkillä, kun sen kanssa tosiaan saa vain kävellä eikä tarvitse pysähtyä nuuskutteleen jokasta pusikkoa. Tuon kanssa vois jopa käydä ihan juoksulenkeillä, toisin kuin Iinan kanssa! (Iinan kans on yritetty!) ;)

  VastaaPoista