maanantai 17. lokakuuta 2011

Ensimmäinen tunti takana, neljä edessä!

Nyt ollaan siis Emmin kanssa käyty pentukurssin ensimmäisellä tunnilla. Tunnin tarkoituksena oli luoda kontaktia koiraan: saada se katsomaan silmiin, kun sen nimi sanotaan.

Emmin kanssa ollaan tätä "katsetta" harjoiteltu jo ihan pienestä pennusta asti aina, kun sille ruokaa annetaan. Ollaan opeteltu se niin, että ensin pyydän Emmiä istumaan, ojennan käteni sivulle ja siinä on ruokakuppi. Lähes automaattisesti Emmin katse seuraa ruokakuppia. Sanon Emmille katse ja kun se katsoo minua silmiin, niin annan sille ruoan. Aluksi tämä katse oli vilkaisu vain, mutta palkkasin sen siitä. Nykyään Emmi katsoo jo pidemmän aikaa ja joskus se saattaa istua ja tuijottaa minua silmiin jo valmiiksi.

Joten tämän päivän pentukurssin kontaktiharjoitus oli meille helppo. Pentukurssin ohjaajat tosin halusivat, että koira katsoo minua silmiin koiran nimen sanottuani, jota Emmi ei yleensä tee. Emmi katsoo "katse"-sanasta tai sitten maiskuttelusta (jolla yleensäkin esim. lenkillä, kiinnitän sen huomion itseeni). Joten alamme nyt yhdistämään Emmin nimeä katsekontaktiin!

Toisena tarkoituksena tällä ensimmäisellä tunnilla oli antaa koirien tutustua toisiinsa ja ihmetellä, mitä ympärillä oikein tapahtuu. Tavoite olisi, että viikon päästä koirat eivät olisi enää niin hämillään kaikesta hälinästä ja muista koirista vaan voisivat enemmän keskittyä koulutukseen.

Aluksi, kun menimme kurssipaikalle, Emmi muka haukkui kahdelle koiralle, jotka se näki. Noh, yllättäen mutkan takana olikin lauma lisää koiria, niin oli Emmi niin hiljaa ja varuillaan, ettei inahtanutkaan. Minua tilanne vain huvitti! Sitten kun siirryimme kentälle rinkiin, niin Emmikin sai käydä tutustumassa muihin pentuihin ja hyvin tuli juttuun. Muilla pennuilla oli ehkä enemmän kiinnostusta Emmiin kuin Emmillä niihin. Emmi olisi vain halunnut leikkiä mun lapasilla ja välillä purettiinkin tekemisen puutetta vetoleikein ja takaa-ajoin.


Tosi hyvä mieli jäi ensimmäisestä tunnista. Ensi viikkoa odotellessa. :)


Emmi oli tunnin jälkeen niin väsynyt, että nukahti autoon. Kävimme kuitenkin moikkaamassa Iinaa vanhempieni luona ihan pikaisesti, niin siellä Emmikin piristyi. Kun sitten tulimme kotiin, niin eihän tuo vauva ole mitään muuta tehnyt kuin nukkunut. Nyt olisi tarkoituksena alkaa katsomaan subilta Vaaleanpunainen pantteri 2 -elokuva ja sitten painua pehkuihin, että jaksaa aamulla nousta. :)

Niin joo, olihan meillä aamulla se eläinlääkärikin. Emmi käyttäytyi jälleen mallikkaasti eikä muistellut pahalla vaan innoissaan tervehti eläinlääkäriä ja antoi laittaa rokotuksetkin. Ensi kesänä sitten seuraavat rokotukset. Toivottavasti eläinlääkärissä ei tarvitse käydä sitä ennen!

Mutta nyt sitä leffaa ja unia. Öitä! :)

p.s. Pentukurssin ohjaaja kehui Emmin luonnetta loistavaksi. Kertoi nähneensä vain arkoja shelttejä ja hän aivan yllättyi, kun Emmi meni niin rohkeasti ja innoissaan hänen luokseen. Olen ylpeä pikku piikasta. :))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti