maanantai 7. toukokuuta 2012

Extempore mätsäilyä!

Hellurei pitkästä aikaa! On vähän jäänyt tämä kirjoittelu, mutta se annettakoon anteeksi, jooko? :)

Emmille kuuluu hyvää. Mitään ihmeellisiä ei olla tehty kennelyskän jälkeen, oltu kotona ja kävästiin me lompolossa vappuna lomailemassa, mutta siinäpä se sitten!

Tänään kuitenkin tehtiin Jennan, Sofian ja koirien kanssa jotain historiallista; mentiin Kemin Koiraharrastajien Match Showhun! Oltiin tyttöjen kanssa puhuttu mätsäreihin menosta jo vappuna. Jennalla ja Sofialla oli jo silloin aikomus esittää koirat siellä, itse olin lähdössä vain seuraksi ja kuvaamaan, toki ajatuksena oli ottaa Emmi mukaan seurailemaan mätsäreitä!

Onneksi Jenna sanoi minulle, että ottaisin varuilta mukaan rokotustodistuksen, rahaa ja koiran, jos vaikka mätsärikärpänen puraisee. Ja niinhän se puraisi! Heti Sofian ja Taavin kehän jälkeen. Niin sitä sitten ilmoittauduttiin pienet aikuiset -luokkaan.

Mutta siis ensimmäisenä meistä kehään asteli Sofia ja Taavi luokassa pienet pennut. Nämä olivat myös Taavin ensimmäiset mätsärit. Ekalla kierroksella Taavi oli aivan ihmeissään eikä tiennyt, miten pitäisi mennä! Sofia ja Taavi saivat sinisen nauhan. He saivat heti jatkaa kehässä kilpaillen parhaan sinisen pienen pennun tittelistä. Nyt Taavi meni jo paljon paremmin. Liikkui hienosti eikä kiskonut hihnassa ja seisoikin paremmin! Sofia ja Taavi olivat tässä kehässä 2/2!
Paras sininen pieni pentu


Sofian ja Taavin kehän jälkeen meillä oli yli tunti aikaa ennen aikuisten kehiä. Tässä välissä minä ja Jenna käytiin ilmoittautumassa aikuisten luokkiin. Sitten seurattiin muita kehiä ja harjoiteltiin ulkokentällä Emmin ja Naavan kanssa ennen tosi koitosta.

Emmi pomppi minua vasten aluksi kun harjoiteltiin, mutta pian se ymmärsi, mitä tehdään ja käveli nätisti. Seisominenkin meni hienosti! Lihapullilla on yliluonnollisia voimia koiriin. ;)minun vauva ♥
Puoli kahdelta alkoi aikuisten koirien luokat. Olimme Jennan kanssa onneksi eriluokissa (isot aikuiset, pienet aikuiset) niin meidän ei tarvinnut kisata toisiamme vastaan. Jenna pääsi ennen minua ja Emmiä omaan kehäänsä. Naava meni todella hienosti! Ei piruillut Jennalle yhtään ja seisominenkin onnistui hienosti! Naava saikin punaisen nauhan ja ollaan kaikki tosi ylpeitä siitä!! :)Sitten oli minun ja Emmin vuoro. Emmi seisoi ihan nätisti, häntää se ei ymmärrä pitää alhaalla, kun lihapullat on niin kivoja, että niille on pakko heiluttaa häntää, mutta hienosti pysyi seisonnassa paikallaan! Liikkuessa ei kiskonut hihnasta, mutta muutaman kerran pomppi minua vasten! Emmi antoi pöydällä tuomarin tunnustella kroppaa läpi ilman sekoamista ja hampaatkin tuomari sai katsoa rauhassa! Meille tupsahti sininen nauha, tuomari kommentoi ratkaisuaan siten, että toisella koiralla on enemmän kokemusta niin siksi näin tälläkertaa.
Meidän päästyä kehästä oli Jennan ja Naavan taas aika painua kehään. Nyt valittiin punaisten isojen aikuisten parhaat. Nyt Naavalla oli vaikeuksia keskittyä Jennaan, sillä kehässä oli yhtä aikaa 6 koiraa ja Naavan takana kulkeva koira päästettiin liian lähelle Naavaa, joka ei tämän jälkeen suostunut selkää kääntämään tälle ahdistelevalle kisakaverille! Naava sijoittui kuitenki 4:ksi. :)
Sitten oli vuorossa vielä minun ja Emmin käynti kehässä parhaan sinisen pienen aikuisen tittelin kisaamisesta. Meitä oli kehässä muistaakseni 7, siellä oli myös toinen sheltti. Emmi käyttäytyi todella hienosti tässä kehässä, vaikka porukkaa oli enemmän. Harmikseni emme sijoittuneet 4 parhaan joukkoon, mutta saatiin Naavan ruusuke! Kuten Jenna asian ilmaisi, niin Naava palkitsi Emmin hienosta kehäkäyttäytymisestä omalla ruusukkeellaan. :)

Kun kaikki kehät oli pidetty, päästiin mittaamaan tuomarin kanssa Emmin säkäkorkeus säkämitalla. Säkämitalla mitattuna korkeutta löytyy peräti 42,4cm! Rutkasti yli mennään sheltti narttujen keskimääräisestä säkäkorkeudesta, joka siis on 36cm (2,5cm suuntaan tai toiseen sallitaan). Mutta ei hätä ole tämännäköinen. Innostuin mätsäreistä kovasti ja tullaan varmaan Emmin kanssa niissä jatkossakin käymään, kunhan työvuorot vain antavat periksi. Tiedä vaikka ensi kesänä käytäisiin ihan virallisissakin näyttelyissä ihan kokeilumielessä vain!

palkintoherkun mässäilyä!

oli ihan pakko tunkea tuo Naavan ruusuke toiselle kaulaan :D


piiku ja hirveä tausta!
Mutta tänään oli kyllä mukava päivä. Emmi oli aivan rättipoikki kun päästiin kotiin ja nukuttiinkin melkein 4 tunnin päikkärit! Huomenna minulla on onneksi vielä vapaapäivä ja pidetäänkin Emmin kanssa harjauspäivä!

Emmiltä lähtee nyt ihan sikana karvaa. Sen ei tarvitse kuin kerran istahtaa syliin niin on mustat housut aivan karvoissa! Jospa Emmillä nyt viimein alkaisi ne juoksut, kun se jo karvaakin tiputtaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti