keskiviikko 26. syyskuuta 2012

ELL

Käytiin tänään Emmin kanssa eläinlääkärissä ottamassa rokotukset!

Emmi käyttäytyi lääkärissä hienosti, kuten aina ennenkin.

Emmillä on vuotanut oikea silmä jo pidemmän aikaa, noin 3-4 viikkoa. Silmästä valuu kyynel silloin tällöin ja karvatkin ovat silmän alta jo vaihtaneet hieman väriäkin.

Pyysin eläinlääkäriä vilkaisemaan Emmin silmää josko siinä näkyisi ylimääräisiä ripsiä tai jotain, joka aiheuttaa vuotamisen.

Ripsiä ell ei nähnyt, mutta hänen mielestään oikea silmä olisi hieman syvemmällä silmäkuopassa kuin vasen silmä. Tällöin oikeaan silmään menisi enemmään ilmaa (tai miten tuon nyt voisi järkeävsti ilmaista, toivottavasti ymmärrätte mitä tarkoitan), joka taas voisi aiheuttaa vuotamisen. Toinen syy voisi olla, että kyynelkanava on tukossa.

Eläinlääkärin kanssa ihmettelimme sitä, että vain toinen silmistä vuotaa. Ja sitä että vain toinen silmä on syvemmällä. Aliravitsemuksesta se ei ainakaan johdu, sillä silloin molempien silmien pitäisi painua syvemmälle silmäkuoppiin.

Silmä ei kuitenkaan ole tulehtunut eikä se ole ärtynyt, joten hengenhätää ei ole. ELL kehoitti meitä ottamaan klinikalle ajan, jos vuoto ei lopu 1-2 viikon sisällä. Tornion kaupungin eläinlääkärillä ei ole sellaisia tiloja eikä tarvittavia välineitä silmän kunnon tutkimiseen tai mahdolliseen hoitamiseen.

Jotenka jos silmä ei nyt yhtä äkkiä lähde paranemaan, niin eläinlääkärin neuvon mukaan soitetaan Keminmaan eläinlääkärille Onni Heiskaselle, joka kait voisi tutkia silmää enemmänkin?!

Mutta toivotaan parasta, että silmä lopettaisi vuodon !Ei kommentteja:

Lähetä kommentti